A recept Lajos Mari 66 torta című könyvéből van. Egy nappal előre érdemes elkészíteni. :-D
2 ek. kakaóport
2 kk. sütőpor
6 tojás
3-4 evőkanál víz
egy csipet só
1 tasak vaníliás cukor
Én bolti vaniliás cukor helyett csinálok magamnak, negyed kiló cukrot egy vaníliarúddal ledarálok aprítógépben, és ebből élek akár egy évig. Nem szeretem az aromákat, leveskockákat, ételízesítőket, ahol tudom kerülöm.
A piskótát nem veszem ki egyből a sütőből, hanem nyitott sütőajtó mellett 5 percet pihentetem, aztán rácsra téve hagyom teljesen kihűlni, minél tovább annál jobb. Majd 3 lapra vágom. Ha nem gyereknek készül, meg lehet locsolni egy kis cseresznyepálesszel, vagy meggylikőrrel.
Egy nagyüveg meggybefőtt (magozott)
1 kis rúd fahéj
2 ujjnyi citromhéj
1 púpozott ek. Keményítő
Szerintem itt érdemes felpakolni a két alsó piskótalap tetejére, akár koncentrikus gyűrűkben, akár simán egy rétegben. A tetejére kerülő piskótalapra meggylekvárt kentem.
A tejszín és az összeállítás:
Kb. 8-
Mivel a zselatin nagyon hamar megdermed a hidegben, én szobahőmérsékletű tejszínt szeretek használni, azzal könnyebb utána dolgozni.
A habot rákenjük a meggyrétegekre, a maradékkal bevonjuk a torta tetejét és oldalát, és hűtőbe tesszük.
A csokiforgács nem ördöngősség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése