A hűtő aljában fél órával később hasonló módon találtam aszalt vörösáfonyát, és így gyorsan megbeszéltem magammal, hogy ha már a főzés és takarítás miatt katasztrófa sújtotta övezet a konyha, akkor süssek is valamit. Csak hogy megédesítsem a délutánt :-D
A recept eredetijét egy nlc-s kismama-topicon találtam, de az arányokat itt is átvariáltam. A pohárban megadott mennyiségekből sejtem, hogy eredetileg valahol az Óperencián túlról származik ez is...de én ebben a formában a magaménak vallom.
Zabpelyhes keksz (kb. 22-24 nagy cookie lesz belőle)
20 dkg vaj
0,75 bögre barnacukor (fehér is ok, csak akkor kicsit más az íze)
1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
1,5 bögre zabpehely
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 ek. vaníliás cukor
1 késhegynyi só
½ teáskanál fahéj
150 g aszalt vörösáfonya
Ha van otthon, durvára vágott dió/mogyoró is mehet bele egy marékkal
A hozzávalókat egy nagy tálba öntöm, gyorsan összegyúrom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a diónyi darabokat. Sütés közben eléggé szétfolyik, hagyjunk minden darabnak úgy féltenyérnyi helyet. 180 fokon szoktam sütni, elég gyorsan elkészülnek, ezért nem árt szemmel tartani őket!
Jól záródó dobozban állítólag hónapokig friss marad, de nálunk mindig napok alatt elfogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése