Szóval nincs ehetetlen alapanyag, csak meg kell találni az ideális formát a "bevitelhez".Omlós tésztát készítünk a következőkből:
270 g
150 g
egy csipet só
1 tojássárgája
Egy-két kanál tejföl
Egy 24-26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, majd beleteszem az omlós tésztát, villával megszurkálom (hogy ne púposodjon fel) és 200 fokon elősütöm. A tojásfehérjét nem dobom ki, hanem kicsit felverem villával és a forró tésztára kenem, ebből lesz a vízzáró réteg.
Egy csomag mirelit spenótot kiengedek vagy 500-
Habosra kavarok
4 megjegyzés:
I don't speak the language, but MMMMmmm!!! :o)
Szia Melinda!
Az alapnak szánt tésztát pihentetni nem kell sütés előtt? A vaksütést hogyan csinálod?
Köszi:
Nóra
Szia Nóri!Én legtöbbször nem pihentetem a tésztát, mert nincs időm. A hideg vajat nagylyukú reszelőn reszelem le, így könnyű és gyors omlós tésztát csinálni, anélkül, hogy felolvadna a vaj. A vaksütést legtöbbször babbal végzem, mindenképpen teszek alá sütőpapírt, mert egyébként beleragad a bab.Amikor szép zsemleszínű, akkor jó!
Egyébként szerintem ez a pite működik leveles tésztával is, sőt réteslappal is, csak akkor kevesebb tejfölös tojást tennék bele.
szia! nem láttam még sehol a tojásfehérjéből-vízzáró réteg trükköt... ez működik a többi ilyesmi piténél, quiche-nél is? mert akkor kipróbálom :). köszi! eszter
Megjegyzés küldése