Tészta:
185 ml tejföl (én egy pohárral teszek bele)
6 tojás
1 evőkanál reszelt citromhéj
A hozzávalókat robotgéppel alaposan kikeverjük, a tésztára öntjük és 140 fokos sütőben szilárdulásig sütjük.
A másik tapasztalatom, hogy bármilyen tortaformát is használok egy kicsit mindegyik ereszt, szóval a sajtkrémes töltelék mindig szivárog az elején...
Nálam az vált be, hogy egy réteg sütőpapírt teszek a csatos tortaforma aljára (kicsit lazán)és így kapcsolom öszze... a papír jól tömít, nincs több szivárgás. De a biztonság kedvéért teszek alá még egy tepsit, mert uuuutálok sütőt vakarni...
Sütés közben a sajtkrém feljön (végülis egy felfújt), majd hűlés közben összeesik, nem szabad megijedni...ha kicsit "kráteres" lesz a végén emiatt, azt pont jól lehet álcázni a tortazselés gyümikkel.. (egyébként ez annál inkább igaz, minél jobb minőségű a tojás)
Már legalább 15-ször megcsináltam ezt a tortát, nem lehet elrontani!
1 megjegyzés:
hmmmmmmmmmm legközelebb teszteljük is..? ;)
Megjegyzés küldése