2008. április 30., szerda

Pierre Hermé

Képzeljétek, mire adtam a fejem! Csak nem bírtam magammal és az előbb megrendeltem Pierre Hermé csokiskönyvét. Ezt.
Tegnap este élvezettel olvasgattam Dorie Greenspan blogját, és a hozzá kapcsolódó sütős kommunáét is. Nagyon aranyos ötletnek tartom, hogy vadidegen emberek minden keddre megszavaznak egy receptet és együtt sütnek. Még ha csak virtuálisan is.
Elmerengtem, milyen jó lenne egy hasonló Pierre Hermé szeánsz! Igen, tisztában vagyok azzal, hogy nem kezdőknek való desszertek vannak benne, nem is lesz olcsó mulatság, de hát mi más is motiválhatna, mint a fejlődés lehetősége.
Én bizony végig fogom sütni-főzni-kavarni a recepteket!
A végső lökést az adta, hogy a konyhai fiókomban találtam egy konyhai hőmérőt, amit még pár hónapja vettem, de még soha nem használtam. Most kipróbáltam: fantasztikusan gyorsan és pontosan mér.
Ezentúl lázat is ezzel mérek :-D
Szóval a lelkesedésem határtalan. Hamarosan a birtokomban lesz a könyv. A részletekről pedig itt olvashattok majd.

6 megjegyzés:

chriesi írta...

Szerintem nagyon jól tetted.:D Fantasztikus desszertek vannak benne. Én már egy jó párat megcsináltam tőle, a Hópehely az valami fantasztikus!

Millie írta...

Köszönöm a biztatást! Felvettelek a kedvenc blogok közé, ha nem bánod :-D
Melinda

chriesi írta...

:) Köszönöm szépen. Kíváncsian várom a csokiáradatot nálad, na meg hogy melyik recepttel kezded.

chriesi írta...

Én is linkeltelek :) Kool Kat ;)

Millie írta...

Épp most értetlenkedik a Barnes and Noble a paypal miatt... De azért is megszerzem a könyvet!!!!
Ragyogó receptjeid vannak! A halaknak külön örülök (kár hogy olyan nehezen beszerezhetőek). Most elutazunk, de hamarosan visszatérek egy tésztanyújtó géppel (nagyim nekem adja) és beindítom a friss pasta szeánsz-t, meg nekiállok az idei lekvárfőzésnek. Az első megint a gyömbéres rebarbaradzsem lesz. És gondolkodom egy rebarbara clafoutis-on is. :-D

chriesi írta...

Remélem megoldódik, és repül a könyv feléd.
Én klasszikusan mozogtam eddig a lekvárok terén de itt az ideje a kísérleteknek. Várom a rebarbaradzsemed, mert azt hiszem én is ki fogom próbálni. :) Jaj tésztanyújtó gépre nekem is fáj a fogam, bár néhányat talán anélkül is sikerül elkészítenem.
Halak, hát nem vagyok nagy halas bevallom, de próbálok minden héten egyszer enni belőle. Jó pihenést.:)