2008. június 8., vasárnap

Spagetti a la carbonara

Ma délelőtt az uszodát választottam a fakanál helyett. Nem járok jógázni, mert tartok tőle hogy két légzőgyakorlat között elszakadna a cérna és sürgősen dolgom lenne, amilyen türelmetlen vagyok az ilyesmihez. Viszont az úszásban feloldódom. Amikor csak a tempókra és a légvételekre figyel az ember, először egy kicsit beszűkül a tudat, majd jön a "meditáció". Általában meg sem állok 2 km-ig, de volt már, hogy 4-et úsztam. Ma többek között azon filózgattam, hogyan tovább a kenyérprojekttel és miket készítsek a nálam jelentkezőknek... És hogy teljes legyen a dőzs még szaunáztam is egy nagyot.
Testileg-lelkileg újjászületve, de hangosan korgó gyomorral értem haza. Szerencsémre a fiúk még nem álltak neki a maradékok elpusztításának, így gyorsan munkához láttam. Ha nagyon gyors, nagyon laktató kajára kell gondolni, nálam csakis a spagetti a la carbonara jön szóba.
Ezt is sokféleképpen készítettem már az évek során és úgy vagyok vele mint a tiramisuval: A legletisztultabb (Silver Spoon féle) verziót favorizáljuk jelenleg.
Szóval egy nagy fazék sós vizet rögtön fel is tettem a woklángra és elkezdtem felkockázni 10 deka bacont. Na jó, 12 deka volt. Egy serpenyőben lassú tűzön sütögetni kezdtem 2 gerezd egészben hagyott fokhagyma társaságában. A fokhagymákat a végén kidobtam. Közben kis tálkában enyhén felvertem két tojást. Miután kifőztem a 20 deka spagettit (Az extra vékony Barilla No. 3 lenne az autentikus, de itthon én csak No. 5-t tudok venni, így azt), beleöntöttem a szallonás serpenyőbe, ráöntöttem a tojásokat és gyors kézzel összeforgattam. Ekkor már nem égett alatta a láng, a tojás így is pillanatok alatt "megfőtt". Ezután már csak borsot tekertem rá és sok-sok parmezán forgáccsal tálaltam.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Ha már a mediterrán ízvilág került terítékre lenne egy kérdésem.

Van egy üveg szárított paradicsomom oliva olajban. Mit lehet ezzel kezdeni? Te mire szoktad használni?

Millie írta...

Szia!

Én beletenném egy töltött pizzába (calzone) vagy focaccia-t csinálnék vele (ennek hamarosan leírom a receptjét). De ha egyszerűre szeretnéd venni a figurát, akkor spagetti, aszalt pari, fekete olajbogyó, pecorino és bazsalikomlevelek. Egyszerű és mennyei. Egyébként te nem akarsz blogot írni az illataidról? Én törzsolvasód lennék!!!!