A muffinhoz nem a jól bevált alapreceptem használtam, hanem a Nigelláét. Ez egy klasszikus egyensúly sütemény, amit már jó régen ettem, így nosztalgiáztam is kissé. És persze beturbóztam citrommal.
A hozzávalók
125 g liszt
125 g levendulás cukor (én benne hagytam a virágokat)
125 g puha vaj
2 tojás
egy csipet só
pár kanál tej
egy teáskanál sütőpor
egy citrom reszelt héja
Ezekből tésztát kavarunk, amit 12 muffinkapszliba töltünk (én 8-ba töltöttem, de nagyon megnőttek sütés közben). 200 fokon 20 percig sütöttem. A formában hagytam hűlni 5 percig, majd tányérra szedtem.
A cukormáznak elvileg halványlilának kellene lennie. Én biza nem szeretem a szinezőanyagokat, de ha szeretném se találtam sehol lilát. Csak pirosat és zöldet. Azokat meg hagytam inkább a Teccsó polcán...
Így egyszerűen összekavartam 200 g porcukrot egy citrom levével és ezzel vontam be a sütiket. Mindegyik tetejére tettem egy levendulavirágot. Nemcsak szépek, de finomak is lettek!
8 megjegyzés:
A levendula engem is foglalakoztat, csak a kedves kolléganők sorra beelőznek és lelövik az ötleteimet...:-))))
Jelentem, én is megcsináltam a levendulás cukrot, csak még nem készítettem belőle semmit.
nagyon szépek ! nekem is van levendulás muffin receptem. megkeresem, megírom neked, hátha más.
engem azonban nem vonz a levendula kóstolgatása, az illatát szeretem, de fáj tőle a fejem.
ahogy te is írod: érdekes inkább mint jó. tudod, mikor szokták azt mondani, hogy érdekes az arca valakinek :-D
Ízbolygó!
Ennél már csak az a furább, ha valakivel egy napon csinálod meg ugyanazt az ételt! Én már többször jártam így! A legviccesebb a scone volt, amit Cserke is elkészített ápr. 23-án...merthogy az még csak nem is szezonális...
És még mondja valaki, hogy ez a világ random :-D
Nagyon szépek lettek!
Mázli, hogy van itthon levendula, a cukrot azonnal meg kell csinálnom!
Cukrom már nekem is van, csak ötletem nincs, hogy mibe használjam el :) A végén még lesni fogok... pl. tőled :)
Bodza!
Megtisztelsz! :-D
Megjegyzés küldése